2021. április 22.

A tökéletes brownie

Kívül ropogós, belül puha, krémes, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

  • Elkészítési idő: 40-45 perc
  • Adag: 9-12 szelet
  • A recept: Glutén-, laktóz-, cukormentes

Hozzávalók:

  • 250 g cukormentes, gluténmentes étcsoki
  • 200 g laktózmentes margarin vagy vaj
  • 4 tojás
  • 250-260 gramm cukornak megfelelő édesítőszer (nálunk 60 gramm Dia-Wellness “negyedannyi” édesítő)
  • 2 evőkanál cukrozatlan mogyoróvaj vagy házi vegán nutella*
  • 2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 púpozott evőkanál gluténmentes liszt
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • a tetejére: apróra vágott dió vagy mogyoró (opcionális)

 *a házi vegán nutella receptjét szintén megtaláljátok itt az oldalon. 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csokit törjük össze és a vajjal/margarinnal együtt olvasszuk fel. A tojásokat az édesítőszerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat/nutellát és alaposan összekeverjük. Ezután jön hozzá a kissé kihűlt vajas csoki, a legvégén pedig a száraz hozzávalókat is belekeverjük (a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport).

Öntsük a masszát kb. 20x25 vagy 20x30 centis előkészített (kivajazott/sütőpapíros/szilikonos) formába, ha szeretnénk, szórjuk meg a tetejét apróra vágott dióval/mogyoróval és süssük készre kb. 20-25 perc alatt. (Ha lágyabbra szeretnénk, akkor kevesebb idő kell neki, ha tömörebbre, akkor több.)

Tipp: Ha laposabb brownie-kat szeretnénk, akkor egy nagyobb sütőformában süssük meg.