Hozzávalók:
- 250 g cukormentes, gluténmentes étcsoki
- 200 g laktózmentes margarin vagy vaj
- 4 tojás
- 250-260 gramm cukornak megfelelő édesítőszer (nálunk 60 gramm Dia-Wellness “negyedannyi” édesítő)
- 2 evőkanál cukrozatlan mogyoróvaj vagy házi vegán nutella*
- 2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 púpozott evőkanál gluténmentes liszt
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- a tetejére: apróra vágott dió vagy mogyoró (opcionális)
*a házi vegán nutella receptjét szintén megtaláljátok itt az oldalon.
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csokit törjük össze és a vajjal/margarinnal együtt olvasszuk fel. A tojásokat az édesítőszerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat/nutellát és alaposan összekeverjük. Ezután jön hozzá a kissé kihűlt vajas csoki, a legvégén pedig a száraz hozzávalókat is belekeverjük (a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport).
Öntsük a masszát kb. 20x25 vagy 20x30 centis előkészített (kivajazott/sütőpapíros/szilikonos) formába, ha szeretnénk, szórjuk meg a tetejét apróra vágott dióval/mogyoróval és süssük készre kb. 20-25 perc alatt. (Ha lágyabbra szeretnénk, akkor kevesebb idő kell neki, ha tömörebbre, akkor több.)
Tipp: Ha laposabb brownie-kat szeretnénk, akkor egy nagyobb sütőformában süssük meg.