2021. április 07.

Citromos-ricottás minifánkok

Tradicionális olasz recept szerint, glutén és cukor nélkül készülnek – ezúttal édes verzióban – a ricottás minifánkok.

  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Adag: kb. 20 darab lesz belőle
  • A recept: Gluténmentes

Hozzávalók: 

  • 120 gramm gluténmentes lisztkeverék (univerzális)
  • tojás felverve
  • 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 4-6 evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • csipet só
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 250 gramm ricotta

    A sütéshez: növényi olaj
    A szóráshoz: 
    porrá őrölt édesítő

 

Elkészítés:

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben. Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, só, sütőpor, citromhéj) egy tálban, a nedveseket (ricotta, tojás, vaníliakivonat) pedig egy másik tálban az édesítővel együtt. Adjuk hozzá a nedves keveréket a száraz alapanyagok keverékéhez, és keverjük össze alaposan. Vizes kézzel formázzunk apró, nagyjából egyforma méretű gombócokat, és tegyük a forró olajba. Süssük meg világos aranyszínűre, egyszer forgatva, kb. 2-2 perc alatt. Tálaláskor porrá őrölt édesítővel szórjuk meg a tetejét.

(Forrás: Dívány.hu)