Hozzávalók:
- 120 gramm gluténmentes lisztkeverék (univerzális)
- 2 tojás felverve
- 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 4-6 evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer
- 2 teáskanál reszelt citromhéj
- csipet só
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 250 gramm ricotta
A sütéshez: növényi olaj
A szóráshoz: porrá őrölt édesítő
Elkészítés:
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben. Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, só, sütőpor, citromhéj) egy tálban, a nedveseket (ricotta, tojás, vaníliakivonat) pedig egy másik tálban az édesítővel együtt. Adjuk hozzá a nedves keveréket a száraz alapanyagok keverékéhez, és keverjük össze alaposan. Vizes kézzel formázzunk apró, nagyjából egyforma méretű gombócokat, és tegyük a forró olajba. Süssük meg világos aranyszínűre, egyszer forgatva, kb. 2-2 perc alatt. Tálaláskor porrá őrölt édesítővel szórjuk meg a tetejét.
(Forrás: Dívány.hu)