Hozzávalók:
- 1 bögre gluténmentes univerzális liszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 bögre cukor (vagy kedvenc édesítőszerünk)
- 1 bögre darált dió
- 1 bögre növényi tejhelyettesítő ital
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 tojás
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy 20x25 centis sütőformát. Keverjük össze először a lisztet, a sütőport, a cukrot, a darált diót, majd egy külön tálban a növényi italt, az olajat és a felvert tojást. Majd a száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a nedves hozzávalókat, és keverjük szép simára. Öntsük a masszát az előkészített sütőformába és süssük készre kb. 20-30 perc alatt (tűpróba!).
Önmagában is zseni, de ha szeretnénk, tehetünk rá csokimázat.
Fotó: Ruzsovics Dorina