2021. április 11.

Diós bögrés süti

Tipikus keverem-kavarom süti, régi nagyirecept alapján érzékenyítve. A szokásos mérce a 2,5 dl-es bögre.

  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Adag: 12 szelet
  • A recept: Glutén- és tejmentes

Hozzávalók: 

  • 1 bögre gluténmentes univerzális liszt
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 1 bögre cukor (vagy kedvenc édesítőszerünk)
  • 1 bögre darált dió
  • 1 bögre növényi tejhelyettesítő ital
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 1 tojás
 
Elkészítés: 
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy 20x25 centis sütőformát. Keverjük össze először a lisztet, a sütőport, a cukrot, a darált diót, majd egy külön tálban a növényi italt, az olajat és a felvert tojást. Majd a száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a nedves hozzávalókat, és keverjük szép simára. Öntsük a masszát az előkészített sütőformába és süssük készre kb. 20-30 perc alatt (tűpróba!).
Önmagában is zseni, de ha szeretnénk, tehetünk rá csokimázat. 
 
Fotó: Ruzsovics Dorina