2021. április 07.

Fehércsokis-narancsos répatorta

Szuperlágy ez a torta, szinte elolvad a szájban!

  • Elkészítési idő: kb. 1 óra
  • Adag: 16 szelet
  • A recept: Glutén-és cukormentes

Hozzávalók:
  • 400 g sárgarépa
  • 150 ml növényi olaj
  • 3 tojás
  • 100 g mandulaliszt
  • 50 g tápiókakeményítő
  • 200 g barnarizs-liszt
  • 200 g cukornak megfelelő édesítőszer (nálunk 50 g Dia-Wellness negyedannyi)
  • 100 g hozzáadott cukormentes fehércsoki
  • 1 csg. gluténmentes sütőpor
  • 90 ml 100%-os narancslé + 1 narancs reszelt héja
    Opcionális: 1 teáskanál mandulaaroma
 
Elkészítés: 
Tegyük a meghámozott és apró darabokra vágott sárgarépát késes aprítóba a növényi olajjal együtt, és őröljük össze, püré-állagúra. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat az édesítőszerrel. Adjuk hozzá a narancslevet és a mandula aromát (ha használunk), majd a mandulalisztet. Keverjük össze a barnarizs-lisztet a tápiókakeményítővel és a sütőporral, és adjuk hozzá ezt is a tésztánkhoz. Tegyük bele a narancs reszelt héját. Adjuk hozzá az olajos répapürét, legvégül pedig a (gőz fölött vagy mikróban felolvasztott) fehér csokit, és alaposan keverjük össze. Kivajazott, 28 centis tortaformába öntjük és 160-170 fokra előmelegített sütőben (középső részén) kb. 35-40 percig sütjük.