Hozzávalók:
- 400 g sárgarépa
- 150 ml növényi olaj
- 3 tojás
- 100 g mandulaliszt
- 50 g tápiókakeményítő
- 200 g barnarizs-liszt
- 200 g cukornak megfelelő édesítőszer (nálunk 50 g Dia-Wellness negyedannyi)
- 100 g hozzáadott cukormentes fehércsoki
- 1 csg. gluténmentes sütőpor
- 90 ml 100%-os narancslé + 1 narancs reszelt héja
Opcionális: 1 teáskanál mandulaaroma
Elkészítés:
Tegyük a meghámozott és apró darabokra vágott sárgarépát késes aprítóba a növényi olajjal együtt, és őröljük össze, püré-állagúra. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat az édesítőszerrel. Adjuk hozzá a narancslevet és a mandula aromát (ha használunk), majd a mandulalisztet. Keverjük össze a barnarizs-lisztet a tápiókakeményítővel és a sütőporral, és adjuk hozzá ezt is a tésztánkhoz. Tegyük bele a narancs reszelt héját. Adjuk hozzá az olajos répapürét, legvégül pedig a (gőz fölött vagy mikróban felolvasztott) fehér csokit, és alaposan keverjük össze. Kivajazott, 28 centis tortaformába öntjük és 160-170 fokra előmelegített sütőben (középső részén) kb. 35-40 percig sütjük.