2021. április 07.

Túrós-sajtos minipogik

A világ legfinomabb sós aprósütije lesz belőle, gluténmentesen. Bármilyen tetszés szerinti magot tehetünk a tetejére.  

  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Adag: 1 nagy tepsi
  • A recept: Gluténmentes

Hozzávalók:
• 10 dkg univerzális gluténmentes liszt
• 10 dkg reszelt sajt
• 12,5 dkg túró
• 5 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
• fél teáskanál só
• a tetejére: tojássárgája, magok ízlés szerint (szezámmag, tökmag, napraforgómag)
 
 
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd kb. egyujjnyi vastagra kinyújtjuk, és mini (2-3 centis) méretben kiszaggatjuk. Sütőpapírra tesszük őket, megkenjük tojássárgájával, és tetszés szerint magokat (tökmagot, szezámmagot stb.) szórunk a tetejére. 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
 
(Fotó: Ruzsovics Dorina)