2021. április 07.

Édesburgonya-püré

Az édesburgonya-püré legegyszerűbb házi receptje. A glutén- és tejmentes édesburgonya-püré néhány perc munkát igényel, és extra hozzávalók, pluszfűszerezés nélkül is ellenállhatatlanul finom lesz. Egy nagyobb édesburgonyából körülbelül egy bögre püré lesz. 

  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Adag: 1 bögre
  • A recept: Glutén-, tej-, tojásmentes, vegán

Hozzávalók: 

  • egy nagyobb édesburgonya 
  • A kenéshez: növényi olaj (pl kókusz) 
  • Ízlés szerint (opcionális) só, bors, szerecsendió, fokhagyma 

Elkészítés: 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az édesburgonyát szeleteljük fel, vagy vágjuk nagyobb darabokra, és kenjük meg pici kókuszolajjal minden oldalát. Néhány helyen szurkáljuk meg villával, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. A burgonya méretétől függően mintegy 30-40 percig süssük, mire megpuhul. Hagyjuk hűlni, majd kanalazzuk le a héjáról a zöldség húsát, tegyük egy mixerbe és pürésítsük.

Ha szeretnénk, a pürésítés előtt adhatunk hozzá sót, borsot, szerecsendiót vagy fokhagymát is akár ízlés szerint.

Forrás: Dívány.hu