Hozzávalók:
- egy nagyobb édesburgonya
- A kenéshez: növényi olaj (pl kókusz)
- Ízlés szerint (opcionális) só, bors, szerecsendió, fokhagyma
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az édesburgonyát szeleteljük fel, vagy vágjuk nagyobb darabokra, és kenjük meg pici kókuszolajjal minden oldalát. Néhány helyen szurkáljuk meg villával, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. A burgonya méretétől függően mintegy 30-40 percig süssük, mire megpuhul. Hagyjuk hűlni, majd kanalazzuk le a héjáról a zöldség húsát, tegyük egy mixerbe és pürésítsük.
Ha szeretnénk, a pürésítés előtt adhatunk hozzá sót, borsot, szerecsendiót vagy fokhagymát is akár ízlés szerint.
Forrás: Dívány.hu