2021. április 13.

Röszti alaprecept: ropogós, ízletes, vegán

Bár ez egy alaprecept, nálunk általában pont így készül, semmi extra hozzávalót nem szoktunk beletenni. De ha mégis, akkor az apróra vágott petrezselyem, fokhagyma nagyon jól áll neki, sőt, édesburgonyából is készülhet. A lényeg, hogy sok más röszti-recepttel ellentétben ebbe nem kell tojás, így tojásmentes és vegán étrendbe is beilleszthető! 

  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Adag: 8 darab
  • A recept: Glutén-, tej-, tojásmentes, vegán

Hozzávalók: 

  • 3 burgonya 
  • 2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő (vagy bármilyen gluténmentes liszt) 
  • só, bors, pirospaprika (ízlés szerint) 
  • A sütéshez: kevés olívaolaj 

Elkészítés: 

A burgonyát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. Majd hozzáadjuk a keményítőt (lisztet), a többi fűszert és jól összekeverjük. Melegítsünk egy kevés olajat egy serpenyőben. Kanállal lapítgassunk a masszából a serpenyőbe, de a kezünkben is formázhatunk belőle kis pogácsákat. Tegyük a serpenyőbe, spatulával egyengessünk rajta, ha szeretnénk és oldalanként kb. 3-5 perc alatt süssük meg.