2021. április 09.

Sütőben sült újburgonya spárgával

Elegáns és egészséges, legfőképpen húsmentes, tojásmentes, tejmentes és gluténmentes zöldséges egytálétel.

  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Adag: 6
  • A recept: Glutén-, tej-, tojásmentes, vegán

Hozzávalók: 

  • 1 kg újburgonya
  • 250 gramm spárga
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. balzsamecet
  • só és bors (ízlés szerint)

Elkészítés: 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze az olívaolajat sóval, fokhagymával és adjuk hozzá a balzsamecetet. A kisebb darabokra (negyedekre vágott) újburgonyát adjuk hozzá, és fedjük be alaposan a keverékkel, majd tegyük egy sütőedénybe és 20 percig süssük. Ezt követően adjuk hozzá a spárgát, takarjuk le fóliával és további 15 percig süssük. Ha kész, sóval, borssal fűszerezzük.

Forrás: Dívány.hu