2021. április 07.

Vegán hamis Mac and Cheese

Amerika (és a fél világ) kedvenc sajtos tésztáját vegán verzióban is könnyű elkészíteni. Ráadásul még növényi sajt vagy más drága alapanyag sem kell hozzá. 

  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Adag: 4
  • A recept: Glutén-, tej-, tojásmentes

Hozzávalók: 

  • 2 ek. növényi olaj
  • 200 gramm burgonya
  • 4-6 ek. sörélesztőpehely
  • 4-6 ek. növényi tejhelyettesítő ital (pl. mandula)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 tk. őrölt pirospaprika (elhagyható)
  • 250 gramm gluténmentes (vegán) tészta

Elkészítés: 

Serpenyőben hevítsük fel az olajat alacsony hőmérsékleten, majd dobjuk rá a tisztított, apró kockákra vágott burgonyát, a sörélesztőpelyhet, a fokhagymát és annyi vizet, amennyi ellepi. Amint elpárolgott a víz, mehet bele a növényi tejhelyettesítő, forraljuk további kb. 5 percig, majd az egészet turmixoljuk simára. Tegyük bele az előfőzött tésztát, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a pirospaprikát (ha használunk), és főzzük készre kb. 5 perc alatt.

Forrás: Dívány.hu