Hozzávalók:
- 2 ek. növényi olaj
- 200 gramm burgonya
- 4-6 ek. sörélesztőpehely
- 4-6 ek. növényi tejhelyettesítő ital (pl. mandula)
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 tk. őrölt pirospaprika (elhagyható)
- 250 gramm gluténmentes (vegán) tészta
Elkészítés:
Serpenyőben hevítsük fel az olajat alacsony hőmérsékleten, majd dobjuk rá a tisztított, apró kockákra vágott burgonyát, a sörélesztőpelyhet, a fokhagymát és annyi vizet, amennyi ellepi. Amint elpárolgott a víz, mehet bele a növényi tejhelyettesítő, forraljuk további kb. 5 percig, majd az egészet turmixoljuk simára. Tegyük bele az előfőzött tésztát, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a pirospaprikát (ha használunk), és főzzük készre kb. 5 perc alatt.
Forrás: Dívány.hu