2021. április 07.

Gluténmentes sajtgolyók

Gyakorlatilag rántott sajt, de egyszerűbb az elkészítése, és nem folyik szét sütés közben. Gluténmentes recept partifalatkának, főételnek, feltétnek.

  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Adag: 4 személyre
  • A recept: Gluténmentes

Hozzávalók:
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál gluténmentes liszt
  • A hempergetéshez: gluténmentes zsemlemorzsa
  • A sütéshez: növényi olaj
 
 
Elkészítés: 

A reszelt sajthoz hozzákeverjük a tojást és egy evőkanál lisztet. Alaposan összegyúrjuk, jó kemény masszát kell kapnunk. Vizes kézzel tetszés szerinti méretű (pl. diónyi) golyókat formázunk, gluténmentes zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban aranyszínűre kisütjük kb. 5-6 perc alatt.

A dietetikus tippje:

„A magasabb rosttartalom érdekében készítheted gluténmentes zabpehelylisztből is, és hempergetheted gluténmentes zabpehelybe.”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus