2021. április 07.

Sütőtökös hamisfasírt

Egy újabb húsmentes falatka, feltét- vagy főételrecept. 

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Adag: kb. 12-14 nagy fasírthoz
  • A recept: Gluténmentes, vegetáriánus

Hozzávalók:
  • 500 g sütőtök
  • 200 g ricotta
  • 2 tojás
  • 60 g reszelt sajt
  • 8-10 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa + egy kevés a hempergetéshez
  • A sütéshez: olaj

Elkészítés: 

A fasírthoz hámozzuk meg a sütőtököt, és vágjuk apró kockákra. Tegyük egy jénaiba, vagy mikrózható edénybe, fedjük le folpack-kal, és 700 W-on kb. 7 perc alatt (vagy serpenyőben kb. 15 perc alatt) pároljuk puhára. Tegyük a sütőtököt egy tálba, és villával pépesítsük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá a tojást, a ricottát, a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát és a sót, és villával keverjük alaposan össze.
Melegítsünk olajat serpenyőben. A sütőtökös pépből formázzunk fasírtokat, zsemlemorzsában meghempergetve. Süssük szép aranybarnára mindkét oldalát a forró olajban.