2021. április 09.

Paradicsomleves

Kellemesen fűszeres és édeskés paradicsomleves, ami gyakran kerül nálunk az asztalunkra. Ha így készítjük, finom és egészséges is lesz.

  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Adag: 4
  • A recept: Glutén-, tej-, tojás-, cukormentes, vegán

Hozzávalók: 

  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 1 evőkanál gluténmentes liszt
  • 7 dl passata
  • 7 dl víz
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • egy kisebb vagy egy fél zeller
  • só, bors ízlés szerint
  • 3-4 evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer
 
Elkészítés:
 
Pirítsuk meg a lisztet az olajon, és adjuk hozzá a passatát. Dobjuk bele a megpucolt zöldségeket egészben: a vöröshagymát, a fokhagymát és a zellert, majd öntsük fel a vízzel. Ízesítsük sóval és pici borssal. Főzzük kb. egy órán keresztül, a legvégén tegyük bele a család ízlésének megfelelő mennyiségű édesítőszert.
 
 
Fotó: Ruzsovics Dorina