2021. április 27.

Az ehető amerikai sütitészta

A cookie dough számtalan édesség (pl. csokis keksz, vagy sütinyalóka) alapja, de sokan eszik így, nyersen is. A hagyományos csokicsipsszel turbózott, vajas sütitészta (amennyire csak lehet) megreformált verziója.

  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Adag: kb. 18 golyó
  • A recept: Glutén-, tej-, tojásmentes, vegán

Hozzávalók:

  • 1 bögre gluténmentes zabpehelyliszt
  • fél bögre cukrozatlan, natúr mogyoróvaj
  • 3 evőkanál növényi szirup (pl. juharszirup)
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • fél bögre gluténmentes, 70%-os étcsoki apróra vágva (vagy vegán, gm étcsokicsipsz-, csepp, vagy pasztilla) 

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban. Formázzunk belőle tetszés szerinti (pl. golyó, keksz vagy puffancs) formákat és tároljuk a hűtőben. (Ha túl nedvesnek tűnik a massza, akkor formázás előtt tegyük a hűtőbe 20-30 percre, vagy bátran kísérletezzünk vele, hogy 1-2 evőkanállal több lisztet adunk hozzá, vagy picivel több kókuszolajtól lesz számunkra tökéletes.)