Hozzávalók:
- 1 bögre gluténmentes zabpehelyliszt
- fél bögre cukrozatlan, natúr mogyoróvaj
- 3 evőkanál növényi szirup (pl. juharszirup)
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- fél bögre gluténmentes, 70%-os étcsoki apróra vágva (vagy vegán, gm étcsokicsipsz-, csepp, vagy pasztilla)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban. Formázzunk belőle tetszés szerinti (pl. golyó, keksz vagy puffancs) formákat és tároljuk a hűtőben. (Ha túl nedvesnek tűnik a massza, akkor formázás előtt tegyük a hűtőbe 20-30 percre, vagy bátran kísérletezzünk vele, hogy 1-2 evőkanállal több lisztet adunk hozzá, vagy picivel több kókuszolajtól lesz számunkra tökéletes.)