2021. május 04.

Zabtej házilag

Könnyű, gyors, olcsó és mindig friss. 

  • Elkészítési idő: 5 perc
  • Adag: kb. 750 ml lesz belőle
  • A recept: Glutén-, tej-, tojásmentes, vegán

Hozzávalók:

  • 1 bögre gluténmentes zabpehely
  • 4 bögre jéghideg víz
  • csipet só
  • opcionálisan: édesítőszer/sztíviakivonat, vaníliakivonat

 

Elkészítés: Öntsük rá a vizet a zabpehelyre, és (botmixerrel vagy turmigépben) turmixoljunk rajta néhányat, majd ízesítsük. Ezután egy kancsóba vagy zárható üvegbe szűrjük: sűrű szitán/szűrőn, tiszta konyharuhán, gézlapon, esetleg harisnyán keresztül.

Tipp: A visszamaradt zabpépet felhasználhatjuk kásába vagy süteménybe is akár.