2021. április 07.

Gluténmentes almás-zabpelyhes muffin

Almával töltött, fahéjas-zabpelyhes muffinrecept, amit gluténmentes és cukormentes verzióban mutatunk, és tejmentessé is tehető.

  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Adag: 18 darab
  • A recept: Glutén-és cukormentes

Hozzávalók: 

A tésztához

  • 220 gramm univerzális gluténmentes liszt
  • 120 gramm gluténmentes zabpehely
  • 150 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
  • 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • tojás
  • 100 ml tej vagy növényi tejhelyettesítő ital
  • 200 ml növényi olaj
  • csipet só
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 egész alma pürésítve
  • 1 egész alma apró kockákra vágva

A töltelékhez

  • 45 gramm gluténmentes zabpehely
  • 3 teáskanál univerzális gluténmentes liszt
  • 3 teáskanál cukornak megfelelő édesítőszer
  • 3 teáskanál növényi olaj
  • fél-1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, zabot, az édesítőszert, sütőport, fahéjat és a sót (a tészta száraz hozzávalóit). Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat: a tojást, az olajat, az almapürét, a tejet és a vaníliaaromát (szintén a muffintészta alapanyagaiból), majd keverjük össze a száraz és a nedves anyagokat, legvégül adjuk hozzá a finomra vágott almát.

Tegyük az elkészült tésztát muffinformákba (háromnegyedéig). Egy kis tálban készítsük el a tölteléket is, majd tegyük rá a muffinok tetejére. Kb. 15 perc alatt süssük készre.

 

(Forrás: Dívány.hu)