Hozzávalók: (A mérce az igazán púpozott evőkanál!)
- 2 tojás
- 4 dl növényi tejhelyettesítő ital
- 4 púpozott evőkanál tápiókakeményítő
- 3 púpozott evőkanál mandulaliszt
- 2 púpozott evőkanál bambuszrostliszt
Elkészítés:
A tojást összekeverjük a növényi itallal, majd hozzáadjuk a liszteket, és csomómentesre keverjük a tésztát. Hagyjuk állni 10 percig.
Palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat: az egyik oldalának kb. 2, a másiknak kb. 1 perc kell. Ha szükséges, pici kókuszzsírral kenjük ki a palacsintasütőt, mielőtt a tésztát beleöntjük.
A dietetikus tippje: "A tápiókalisztet vagy -keményítőt a manióka (vagy más néven kasszáva) növény gumós gyökeréből állítják elő. Bár hazánkban kevésbé ismert, de Afrikában, Ázsiában és Latin-Amerikában közkedvelt eledelnek számít. A gyökérgumó alacsony kalóriatartalmú, fő tápanyaga a szénhidrát. Szénhidráttartalmának jelentős része úgynevezett rezisztens keményítő, az egészségünk szempontjából nélkülözhetetlen prebiotikum, jótékony rostanyag."
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus