Barion Pixel

Házi vegán nutella

A neve alapján bonyolultnak tűnhet, de valójában ez egy szuper könnyű és gyors recept. Csodálatos íz, állag, trust me, nutellafüggő vagyok.

Hozzávalók

- 1 bögre törökmogyoró
- fél bögre (kb. 90 g) gluténmentes, 70 százalékos étcsoki
- fél bögre (kb. 100 g) zsíros kókusztejszín, pl. 24%-os DELCOCO
- negyed bögre (kb. 5-6 evőkanál) növényi szirup (pl. juharszirup)
- csipet só
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 1 üveg, kb. 400 g
Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes, Vegán

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 170-175 fokra. Tegyük a mogyorót sütőpapírra és süssük kb. 10 percig, ameddig a szemek megpörkölődnek. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd konyharuhába tekerve dörzsöl- jük le a barna héját.

Lehet készen kapni blansírozott törökmogyorót is, így akkor a fenti első lépést kihagyva, kapásból innen tudjuk kezdeni a házi vegán nutella készítését.

Tegyük konyhai robotgépbe vagy késes aprítóba, és őröljük vajas, krémes állagúra. Ez teljesítménytől függően kb. 2-3 percet vesz igénybe. Olvasszuk fel az étcsokit a kókusztejszínnel, a növényi sziruppal és csipet sóval. Tegyük a csokis keveréket az aprítóba/ robotgépbe a mogyoróhoz, és rövid idő alatt keverjük ki. Hagyjuk kihűlni, töltsük üvegbe, és hűtőben tároljuk (1 hétig áll el).

Forrás: Mentes Anyu szakácskönyve (Fotó: Ruzsovics Dorina)